Om


Smycken


När jag utbildade mig till hantverkspedagog och gjorde min praktik fick jag vara med i en grupp som gjorde smycken. Jag gillade det och fortsatte med det som en hobby. Efter ett tag blev jag cirkelledare i smyckesttillverkning och har nu börjat sälja smycken.Måleri


Inspirationen kommer ofta från naturen när jag ser kontraster mellan ljus och mörker, färger och former. Något som gett mig tankar, vackert eller ovanligt.

På senare tid har jag försökt lämna det alltför föreställande måleriet till förmån för abstraktare bilder som kan vara uppförstorade detaljer av naturen och staden. Kanske för att jag vill försöka förstå det lilla i det stora. Det abstrakta gör att de som ser min konst då själva kan bilda sig en egen uppfattning om målningarna.Om KreatIB


KreatIB kom till 2013 och namnet syftar på att vara kreativ och på mig, Ingeborg Belfrage. Hemsidan visar mina smycken och tavlor.Om mig


Jag bor i Stockholm, uppvuxen i en kreativ miljö med måleri, teckning, keramik, porslinsmålning, färger, garn, dans och musik provade jag mig fram. Som liten målade jag tavlor tillsammans med min pappa som uppmuntrade mig att prova på oljemåleri då han själv målade. Oljemåleriet var något som jag fastnade för redan som 8-åring och är en konstform som jag sedan hållit fast vid.

Genom åren har jag provat på olika material och tekniker och tycker fortfarande om att lära mig nya saker. Det finns så mycket att upptäcka! Tiden räcker inte till!

Nu arbetar jag mest med oljemåleri och smyckestillverkning men har genom utbildningar och mitt yrkesverksamma liv lärt mig glasfusing, silversmide, trä/snickeri, mosaik, betong, vävning, textiltryck, glasfusing, keramik, papperstillverkning, papier mache, akvarellmålning, varmsmide, grafik, återvinningskonst mm.


Utbildningar


Birkagården

Biologisk illustration

Hantverkspedagogisk yrkesutbildning

Cirkelledarutbildning

Pedagogiskt ledarskap

Psykiatri

Diverse utbildningar inom autism och neuropsykiatriska funktionshinder

Olika kurser inom hantverk och konstOm HantverkspedagogyrketDå jag älskar människor och att skapa med mina händer samt att inspirera andra utbildade jag mig på Nyckelviksskolan till Hantverkspedagog.


Nu arbetar jag som Hantverkspedagog tillsammans med härliga människor på en daglig verksamhet samt på träfflokaler som cirkelledare.


Den centrala tanken i en Hantverkspedagogs yrke är att en människas arbete med konst och konsthantverk är av stor betydelse för den personliga utvecklingen. 

En Hantverkspedagog vägleder grupper i konst och hantverk. Det handlar om att både inspirera och att handleda.

Skapandet öppnar upp för möten, hjälper till att utveckla egna förmågor och personligt uttryck samt ökar självkännedom och kan också fungera som rehabilitering och återhämtning. Hantverkspedagogen stöder och stärker hela tiden individerna.
Copyright KreatIB Ingeborg Belfrage Grönlund